Data: 2015
Lokalizacja: ul. Hołdu Pruskiego 4, Koszalin, Poland
Powierzchnia: 120 m2
Projekt przebudowy, projekt wnętrz, projekt części umeblowania, renowacja mebli vintage.

Poznaj historię projektu

Projekt wnętrza powstał na potrzeby nowo otwartej restauracji specjalizującej się w serwowaniu burgerów oraz dań wegańskich. Większa część umeblowania zaprojektowana została przez Loft Kolasiński. Meble wykonano z drewna dębowego, olejowanego. Blat baru wykonano z czarnego marmuru. Lustra, wieszak na ubrania, gazetownik i krzesła to elementy vintage z lat 30-tych i 50-tych. Ściany w toalecie pokryto białym marmurem, podłoga pokryta jest tradycyjnie wypalanymi płytkami cementowymi produkowanymi w polskiej manufakturze (Purpura). Oświetlenie marki Gubi, &Tradition oraz Tom Dixon. Ciekawym elementem wyposażenia jest samowar, który służy do tradycyjnego parzenia herbaty. W pełni sprawny samowar, wyprodukowany został w 1957 roku w ZSRR z okazji wyniesienia na orbitę pierwszego sztucznego satelity o nazwie „Sputnik”. Ekspres do kawy pochodzi z limitowanej serii Faema Legend, wyprodukowanej z okazji 70 rocznicy powstania tego modelu.
Meble wykonał: Zbigniew Dzitkowski
Zdjęcia: Karolina Bąk www.karolinabak.com